czwartek, 29 lipca 2010
inna enchilada
Składniki:
farsz:
- 1/2 patisona
- 1/2 kabaczka
- pieczarka
- 1/2 cebuli
- 1/2 fasolki z puszki (ciemna)
- 1 małą czerwoną papryka
- 1 lub 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
przyprawy:
- przyprawa warzywna lub sól
- pieprz
- szczypta papryki słodkiej i ostrej
- szczypta majeranku
placki:
- woda
- mąka przenna
- łyzeczka mąki kukurydzianej
Farsz: warzywa podsmażyć na patelni , następnie dodać przecier i również podsmażyć. Placki usmażyć podobnie jak naleśniki. Farsz zawinąć w placku przysmażyć.
by gabi
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz